Sök till PolRiks styrelse

Hej Nordpolare!

Det börjar bli dags för PolRks årsmöte snart. I och med det så söker vi nya peppade personer till styrelsens presidie! Jag (Rebecka Paulusson) har det senaste verksamhetsåret varit sekreterare i PolRiks. Det skedde egentligen av ren slump att jag hamnade där, eller av ren saknad & pepp kanske man kan säga! Vid förra årsmötet så fanns det ingen som hade sökt posten som sekreterare. Jag, som redan hade börjat sakna arbetet med PolRiks men som skulle på utbytestermin och därmed inte kunde vara Nordpols representant längre, kände att en post i presidiet kanske skulle passa mig. Jag ställde därför upp med en kandidatur på årsmötet och organisationen godkände mig som sekreterare. Eftersom att alla möten hålls via skype så gjorde det inget att jag var utomlands den första tiden. Jag hade ingen tidigare erfarenhet av att vara sekreterare så jag frågade Nordpols dåvarande sekreterare Ida Törnqvist om råd och tips om hur man bäst lägger upp ett protokoll, samt läste några av Nordpols protokoll som hon hade skrivit. Efter det var det bara att sätta igång och det tog inte lång tid innan jag kände att jag fått in ett bra arbetssätt.

Det här året har givit mig nya erfarenheter och det har varit spännande att få se organisationen växa, komma på idéer om vad vi kan göra och byta erfarenheter mellan föreningarna. Det har också givit mig nya vänner och jag ser väldigt mycket fram emot årets årsmötes-helg där jag ska få träffa alla dessa människor som jag haft kontakt med under året.

Så om du nu sitter där hemma och vill engagera dig i att främja politicesstuderande intressen när det gäller utbildnings-och arbetsmarknadsrelaterade frågor under och efter studietiden. Samt vara med och möjliggöra skapandet av gemenskap mellan framtida kollegor och vara en drivande kraft för att förbättra politicesstuderandes förutsättningar och konkurrenskraft på arbetsmarknaden, så tycker jag att DU skall söka till PolRiks presidie!

Allt som krävs för att söka är att du är medlem i Nordpol (eller någon av de andra medlemsföreningarna om denna post får spridning) och läser polkand, det mesta andra lär man sig snabbt! Kandidatur skickas till august.danielson@gmail.com senast den 11 april. Vid årsmötet kommer det finnas möjlighet att delta via skype, bra för plånboken!

Vi hoppas att någon där ute känner sig peppad på att jobba med dessa frågor och på samma gång få nya vänner och knyta ihop vårt avlånga lands polkandstudenter till en enda stor familj!

http://www.polriks.se/slideshow/sok-styrelsen/