Matchrapport – Clash of the Titans

20150527_155108Årets holmgång mellan Nordpol och Samvetet var över redan innan den ens hade startat. För få Samvetet-spelare fanns på plats och Nordpol vann den matchen på WO. De tillresta Samvetet-supportrarna fick gott titta på när segerjublet och vågen sköljde från Nordpol-klacken.

Istället delades lagen in i lag svart (tvåorna) mot lag vit (ettorna) och vi ställde oss frågan om ettorna skulle ta revansch efter höstens tunga brännbollsförlust under insparken.
Matchen spelades 4×10 minuter där inga mål kom under de två första halvlekarna. De två första tiorna präglades av bra försvar- och målvaktsspel och lagen hade svårt att ta sig fram till farliga målchanser.  Matchens höjdpunkt så här långt var Filip Erlandssons målvaktsspel som hade gjort Manuel Neuer stolt. Båda lagen hade till en början ingen avbytare men lag vits tränare Edwin Wallmo slog till under den första halvtiden med ett nyförvärv och det vita laget hade nu en spelare att byta av med.

I den tredje halvleken fick äntligen publiken valuta för sitt besök. Tröttheten på spelarna var påtaglig och spelet öppnade upp sig mer med kontringar fram och tillbaka. Mattias ”släggan” Larsson hade börjat skjuta in sig och fick till slut utdelning när han bombade in 1-0 till lag svart. Men glädjen blev kortvarig. Lag vit kunde strax innan den tredje pausvilan kvittera när Anton Lonnakko tog chansen när den dök upp, 1-1.

Det jämna spelet fortsatte även i den fjärde halvleken och det var svårt att se vilket lag som skulle ta hem segern. Chanserna böljade fram och tillbaka men effektiviteten framför mål och två bra målvakter höll matchen fortsatt lika. Men när matchuret tickade upp på ”första målet vinner” tog lag svart vara på chansen. Bollen letade sig in framför mål där Johannes Sjödin på bästa Thierry Henry-maner placerade in bollen i mål och lag svart stod som segrare.
20150527_161403Spelarna tackade publiken och lade sig snabbt utmattade på planen. En stor eloge till samtliga spelare, publik och framförallt domaren som inte gjorde något misstag.

Slutresultat
Nordpol – Samvetet 3-0 (WO)
Lag Svart – Lag Vit 2-1

Statistik
Bollinnehav: 51%-49%
Målchanser 13-13
Hörnor: 7-4
Frisparkar 0-0

Publik
14 åskådare, sex brännbollsspelare och fyra byggnadsarbetare